Schrijf in mijn gastenboek
 • Mirjam Lenting (11 februari 2020): De cursus was door Antoinette steeds goed voorbereid met inspirerende aanvullende documentatie. Zowel het meer technische gedeelte (gebruik van de camera en terminologie) als ook vorminhoudelijk kwamen onderwerpen aanbod. In een prettige sfeer waarin je ook van elkaar kunt leren. De opdrachten die je steeds meekreeg werkte heel inspirerend en stimulerend. Erg leuk ook om dan te zien hoe een ieder de opdracht heeft geïnterpreteerd. De cursus werd afgesloten met fotograferen op locatie. Antoinette dank voor je tijd, aandacht en inspiratie, de cursus heeft mij niet alleen kennis gebracht maar ook over een aantal 'drempels' geholpen. Erg waardevol!
 • Bo Deckers (11 februari 2020): Heb je nog niet zo lang geleden leren kennen, ik volgde je werk al wat langer op Facebook en ben blij dat ik met jullie mee mocht komen spelen met de camera. Je hebt de fotograaf en kunstenaar in me, weer wakker geschut en ik ga er van uit dat die voorlopig niet meer in slaap sukkelt. Bedank voor je tips en geduld.
 • Annelies (10 februari 2020): De fotografie cursus wordt door Antoinette met heel veel enthousiasme gegeven. Vooral haar duidelijke uitleg van alle basisprincipes van fotografie gecombineerd met een inkijkje in de wereld van de grote fotografen, maakte dat ik uitkeek naar iedere volgende les. Antoinette, hartelijk dank voor je professionele aanpak en je hebt mij in ieder geval gestimuleerd om nog veel meer te gaan leren rondom fotografie!
 • Jacqueline Ducrotoy (30 april 2019): Met plezier heb ik de cursus fotografie bij Antoinette gevolgd. Voor mij als leek was het wel een hoop informatie om te verwerken. Wel was het goed om de verschillende facetten te ontdekken. Ik heb nu meer begrip en kennis opgedaan om mij verder te ontwikkelen in de fotografie. Waar ik mij nu bewust van ben is dat je je ontwikkelt door veel te kijken, het “schrijven met licht” begrijpt en veel moet oefenen met je camera. Ik wens iedereen die de cursus gaat volgen veel succes en plezier. Antoinette bedankt!
 • Carla Knaap (27 april 2019): Hele fijne fotografie cursus. Ontzettend veel geleerd en meteen kunnen toepassen. Het hoe en waarom van sluitertijd, diafragma en iso is nu eindelijk te behappen. Antoinette is professioneel, bevlogen en betrokken. De groep dynamiek werkt stimulerend. Jammer dat het afgelopen is. Ik kan het iedereen aanraden. Ik kijk uit naar een vervolg cursus. groetjes, Carla
 • Wilma de Bie (23 april 2019): Wat kun je toch veel leren en een hoop ervaring opdoen in 5 cursusdagen! Er zit dan ook een goede weloverwogen opbouw in de lessen. En doordat er ruimte tussen de cursusdagen zit is er voldoende tijd voor de huiswerkopdrachten en kunnen de getalletjes en informatie op hun plek vallen. Met haar deskundigheid en enthousiasme weet Antoinette de kennis en liefde voor de fotografie goed over te brengen en blijf de smaak naar meer willen ontdekken achter. Enorm bedankt voor deze leerzame en inspirerende lessen!
 • Mirjam Maurice (20 april 2019): Vandaag heb ik helaas alweer de laatste les gehad. 5 super leuke lessen waar o.a. diafragma, sluitertijd, portretfotografie, iso en een les foto's maken op locatie aanbod komen Tussen de lessen zit 2 weken zodat je met de nieuwe info thuis aan de slag kunt. Iedere les bespreek je je gemaakte foto's en krijg je weer tips. Mijn doel was niet meer in automatische stand fotograferen en de camera beter leren kennen en dat is helemaal gelukt. Antoinette, ontzettend bedankt voor de duidelijke uitleg. Ik kan bijna niet wachten op de vervolgcursus! Tot snel. Groet, Mirjam
 • Sebastian Woerdeman (20 april 2019): Na het volgen van deze cursus ben ik verbaasd geraakt hoe snel je je camera onder de knie kan krijgen. Door voldoende persoonlijke aandacht en diverse opdrachten heb ik in 5 lessen veel geleerd. Vooral het feit dat er steeds 2 weken tussen de lessen zit stond mij erg aan. Daarnaast is geen vraag teveel (ook buiten de lessen om). Antoinette, ontzettend bedankt voor je inzet! Hopelijk ga je nog een additionele cursus in elkaar draaien waar ook het onderwerp fotobewerking in voor komt. Ik houd mij dan zeker aanbevolen.
 • Mirjam maurice (20 april 2019): Na 5 super leuke lessen waar diafragma, sluitertijd en iso ( en nog veeeel meer) worden uitgelegd fotografeer ik niet meer automatisch. Tussen de lessen zit 2 weken en dat is heel handig om zelf aan de slag te gaan. Antoinette, ontzettend bedankt voor de duidelijke uitleg. Ik kan bijna niet wachten op de vervolgcursus! Tot snel Groet Mirjam
 • Ronald Verhage (13 april 2019): Vandaag de laatste cursus dag gehad bij Antoinette. We hebben van haar een hoop geleerd over fotografie en om meer uit je camera te halen. Ze legt alles tot in de puntjes perfect uit en in een begrijpende taal voor iedereen. Deze cursus is echt een aanrader voor iedereen die meer uit zijn camera wil halen en goed en creatief wil fotograveren. Antoinette bedankt voor alle tips en tricks.
 • Jan Davies ( 20 januarie 2019): (20 januari 2019): Afgelopen 2 maanden de basiscursus fotografie bij Antoinette gevolgd. Tijdens de cursus heb ik geleerd hoe ik mijn camera handmatig in kan stellen om tot een goed resultaat te komen in plaats van alleen maar in de stand auto te fotograferen . De samenhang en functie van diafragma, sluitertijd en ISO is duidelijk uitgelegd. De oefenopdrachten die we meekregen waren zeer leerzaam en heel leuk om te doen. Ook de mogelijkheden om met verlichting op verschillende manieren te werken bij portret foto s is heel leerzaam. Het fotograferen van ijskristallen of het pannen (camera meebewegen met het object) zijn leuke manieren om met je camera te werken. Voor de beginnende fotograaf is dit een perfecte cursus en ik ben blij dat ik deze gevolgd heb en hoop op een vervolg. Bedankt Antoinette het was Top.
 • Atie Van Hoorn (20 januari 2019): Atie van Hoorn. Vandaag 20 januari 2019 als afsluiting naar Wijk aan Zee geweest, een prachtige dag voor foto’s te maken en alles toe te passen wat we op de cursus geleerd hebben. Compositie, diafragma, sluitertijd, iso, one shot of servo instelling, van alles is aan bod gekomen tijdens de 5 cursusdagen. Leuke opdrachten om je telkens uit te dagen. Zeer veel van geleerd en zeker een aanrader wanneer je handmatig wilt gaan fotograferen. Ik hoop op een vervolg of workshops om mij nog verder te ontwikkelen met fotografie. Hartelijk dank Antoinette voor de gezellige en leerzame cursus.
 • Frank Mulder (19 januari 2019): Vandaag helaas de laatste cursus dag gehad. Had al een beetje ervaring met fotograferen, maar ik vond het wel belangrijk om nog meer uit mijn camera te halen. Het zijn de kleine dingen die het doen. De cursus was voor mij een echte opsteker! Veel geleerd van de Sluitertijd, Diafragma, Iso, compositie etc. Goede duidelijke uitleg en zeker een aanrader voor de beginnende fotograaf. Of het nu om natuur-, portret-, kunstfotografie gaat, dit is een must om je camera goed te leren kennen. Mijn complimenten aan Antoinette en ook ik hoop op een vervolg cursus! In ieder geval mijn vrouw over kunnen halen om ook de cursus te gaan doen;) Dank je wel Antoinette!
 • Miranda Kelder (11 april 2018): Eerder al een 1 daags cursus gehad, maar daar blijft dan bij mij niet zo veel van hangen. Daarom gekozen voor een cursus in delen waardoor het voor mij makkelijker was om per stap dingen te leren. Nog steeds vergis ik me regelmatig en heb ik stiekem de neiging om de automatisch stand te kiezen. Maar ik doe het niet! Bedankt Antoinette voor je enthousiasme en geduld! Graag ga ik nog een keer mee met een uitje en voor een vervolgcursus zou ik me ook graag willen inschrijven!
 • Marieke (11 april 2018): Een aantal jaren geleden een digitale spiegelreflexcamera aangeschaft maar ik bleef maar in de automatische stand aanrommelen en vaak waren de resultaten toch niet naar mijn zin! Eerder al eens een eendagscursus gevolgd maar als je dan niet meteen aan het oefenen slaat raak je de kennis die je opgedaan hebt weer kwijt. Ik was superblij met de zeer betaalbare cursus van Antoinette! In 5 heldere lessen heeft Antoinette ons door de belangerijkste materie van het fotograferen geloodst . Doordat je meteen met de geleerde stof aan de slag gaat en je resultaten bespreekt in de volgende les kreeg ik het ook beter in de vingers. De laatste les, waarbij ze een heuse studio heeft opgebouwd was een superleuke ervaring, terwijl ik dacht dat portretfotografie niet zo mijn ding was. En dan nog de toffe afsluiting (de kers op de taart๐Ÿ˜‰) een uitje naar Hoenderdaell waar ze ons nog verder hielp met de tips en tricks in praktijk te brengen! Wat een leuke dag was dat! Als laatste noem ik nog de meerwaarde dat je je camera veel beter leert kennen doordat in een groep doorgaans wel iemand is met een camera van hetzelfde merk, ik kwam samen met een paar anderen steeds weer functies en sneltoetsen tegen waarmee het instellen van de camera steeds simpeler werd! Mocht er een vervolgcursus komen; ik ben van de partij!!
 • Carmen (10 april 2018): Ook ik was zeer blij met de cursus bij Antoinette. Na 2 jaar, weet ik pas wat ik met al die knopjes op mijn toestel kan. En welke instellingen je het beste kan nemen. De lessen waren duidelijk en de oefeningen zeer leerzaam. Ter afsluiting het uitje naar Dierentuin Hoenderdaell, zat natuurlijk vol tips en tricks van Antoinette. Echt heel leuk en gezellig! Antoinette, bedankt voor de fijne lessen en mocht er een vervolg cursus komen, geef ik me direct op. Groetjes Carmen
 • Anna-Renate Stam-Spriensma (9 april 2018): Na jaren van zelf "aanrommelen" met mijn camera vond ik het toch tijd voor het volgen van een cursus.... Toevallig kwam jouw basiscursus voorbij op Facebook en heb ik mij gelijk opgegeven. Ik heb super veel geleerd over de instellingen van mijn camera en het toepassen ervan. Je bent heel duidelijk qua uitleg en ik vond de voorbeeld foto's en de prachtige boeken die je meenam geweldig! (Jimmy Nelson heb ik zelf ondertussen ook aangeschaft) Ik hoop nu heel veel te kunnen oefenen de komende jaren tijdens het reizen, vrees dat ik wel nog vervelender word voor mijn familieleden die ik gewoon aan de duw om het leukste plaatje te kunnen schieten ๐Ÿ˜‰ Antoinette bedankt voor je tijd, geduld, tips, en ik hoop dat je ooit nog een vervolg cursus gaat geven! En ik ga zeker je FB pagina in de gaten houden voor leuke foto uitjes! Groetjes Anna-Renate
 • Rianne (9 april 2018): Sinds afgelopen mei een mooie camera aangeschaft, want ik wilde nog mooiere foto's maken dan dat mijn telefoon kon maken. Dat ik de camera in beheer had ben ik buiten wat gaan rommelen maar zonder het perfecte resultaat. Uiteindelijk ben ik bij jouw beginners cursus terecht gekomen en heb ik me gelijk ingeschreven. Ik heb een hele fijne en leerzame tijd bij je gehad en je hebt alles zo goed en rustig uitgelegd. Ik zal nog vaak terug denken als ik in de natuur ben 'heb je dit aangepast, anders wordt de foto donker' :). Bedankt Antoinette voor je fijne cursus, maar ook de tijd die je doorbracht aan de cursusuren. Wie weet tot een vervolg cursus! Portretfotografie was prachtig om te doen! Groetjes rianne.
 • Ton Duin (3 februari 2018): De blijde boodschap van Aukje over de cursus fotografie door Antoinette Valkering,is geen woord onwaar! Aukje door jou tip ondervind ik dat zelf ...Super!
 • Wendy Jongejans (13 december 2017): Ik volgde in het najaar van 2017 de fotocursus bij Antoinette. Ze heeft het enthousiasme van het fotograferen weer aangewakkerd. Ze heeft met veel geduld alle instellingen van de camera's doorgenomen en daar opdrachten bij mee naar huis gegeven. Je hebt twee weken de tijd om iets met die opdrachten te doen en in de eerst volgende les worden de foto's met elkaar uitgebreid besproken. Ik zou je echt de cursus aanraden als je meer uit je fototoestel wilt halen ipv alleen maar in de automatische stand. Bedankt Antoinette voor je uitleg en enthousiasme en ik hoop ook op een vervolg cursus.
 • Jacqueline (10 december 2017): Ik volgde dit najaar de fotocursus bij Antoinette. Ze neemt je mee langs de regels voor compositie, ze weet duidelijk uit te leggen wat o.a. diafragma en sluitertijd en ISO is, ze overhandigd overzichtelijke documentatie en er wordt veel geoefend. Iedere les bespreek je je gemaakte foto's en helpt ze met tips om de foto's te verbeteren. De resultaten van alle cursisten werden geëxposeerd en daarmee werd duidelijk hoe leerzaam de cursus was geweest want er waren prachtige foto's gemaakt. Dank je wel Antoinette!
 • Annekehd.25@gmail.com (10 december 2017): Ook ik heb de afgelopen 7 weken de cursus omgaan met de instellingen van je camera gevolgd. Tot voor kort fotografeerde ik alles op de automaat wat hele mooie foto's gaf maar ik miste er toch iets in. Door het instellen van je diafragma zelf kunnen bepalen of je de voorgrond scherp of onscherp wilt hebben geeft hele mooie beelden. Ook de belichting en sluitertijd zelf instellen geeft net weer een ander resultaat dan de automaat,kortom een leerzame cursus. Ik moet nog heel veel oefenen voor de mooiste resultaten maar dat is het leuke van fotografie,een heerlijke en ontspannen hobby. De opdrachten die gegeven worden zijn de moeite waard, je leert mede door je compositie te bepalen anders te kijken naar hetgeen je op wilt nemen. Het fijne van de cursus is dat de groepen klein zijn waardoor je ook weer leert van elkaar. Antoinette,bedankt voor de informatie die je mij gegeven hebt,ik zal er in de toekomst veel aan hebben ,ik ben over een drempel heen. Anneke mijnen
 • Rene (10 december 2017): Om meer inzicht te krijgen in de verschillende instellingen van onze camera heb ik mij opgegeven voor de basis cursus fotografie. In 5 ochtenden hebben we de verschillende hoofdaspecten van fotografie doorgenomen. Hierbij worden alle technische instellingen een voor een besproken en moet je deze gebruiken om een aantal foto’s te maken voor de volgende cursusdag. Erg leerzaam op deze manier. Antoinette is een gedreven fotografe met een voorliefde voor natuurfotografie, tijdens de cursusdagen vertelt ze dan ook vol passie over de mooie reizen die ze maakt, begeleid met mooie foto’s. Deze cursus is een aanrader voor iedereen die van het camera standje automatisch af wil.
 • Aukje (10 december 2017): In het najaar 2017 heb ik de basiscursus Fotografie gevolgd bij Antoinette. Op een duidelijke manier leidt ze je stap voor stap door alle mogelijkheden van je camera. Omdat er tussen elke les 2 weken zat, was er genoeg tijd om te oefenen. Tijdens de les daarna werden de gemaakte foto's besproken zodat je ook van elkaar leert. Antoinette doet graag iets extra's voor haar cursisten dus ik kan iedereen die iets meer wil leren over fotograferen deze cursus aanraden. Ik heb er een andere kijk op gekregen en let ook meer op mijn omgeving. Ik hoop dat er ooit nog een vervolg komt, dan doe ik weer mee!
 • Mendy (13 mei 2017): Ik heb de basis cursus fotografie gevolgd bij Antoinette. Tijdens deze cursus heb ik veel kennis opgedaan van fotografie en ook goed mijn camera leren kennen. Het was een kleine groep, waardoor je in korte tijd veel leert en ook meteen samen kunt oefenen. De huiswerkopdrachten zorgden ervoor dat je de theorie kon toepassen in de praktijk en ook erg leuk om te zien hoe iedereen het anders oppakt. Ik kan iedereen deze cursus aanbevelen!
 • Renske Batist (7 mei 2017): Afgelopen periode heb ik bij Antoinette een cursus fotografie gevolgd. Ik ben blij dat ik aan deze cursus meegedaan heb. Mijn camera heeft namelijk veel opties, tijdens deze cursus ben ik er steeds meer achter gekomen hoe ik mijn camera het beste kan instellen. Verder is het ook heel leuk, dat tijdens deze cursus je opdrachten krijgt, die dan de volgende cursusdag besproken werden. Zo zie je hoe medecursisten met de opdracht zijn omgegaan en de verschillende resultaten. Dit alles onder een zeer ongedwongen en fijne sfeer! Dus als je je camera beter wilt leren kennen, of als je je meer wilt gaan ontwikkelen op fotografie, zou ik deze cursus zeker aanraden. En voor de prijs hoef je het zeker ook niet te laten!